Instructie bij RV de Kogge

Beginnerscursus Roeien en Sturen

Tijdens deze cursus leer je de beginselen van het roeien en sturen. Er wordt gebruik gemaakt van diverse boottypes waardoor je verschillende aspecten van de techniek onder de knie krijgt. De cursus wordt gegeven op vier momenten, het fijnst is het als je twee keer in de week komt.

De cursus wordt gegeven op:

Maandag van 11:00 tot 12:30 uur
Donderdag van 19:00 tot 20:30 uur
Zaterdag van 8:30 tot 10:00 uur
Zondag van 11:00 tot 12:30 uur

Je begint altijd met drie proeflessen, die onderdeel zijn van de beginnerscursus. Hierna besluit je om wel of geen lid te worden. De beginnerscursus wordt afgesloten met een examenmoment in een wherry. Na het examen mag je deelnemen aan roeiactiviteiten van de vereniging.

Vervolgcursus Ploegroeien in een C-boot

Heb je de beginnerscursus met succes afgerond, dan ga je door voor ploegroeien in de wat smallere boten, de gestuurde C2, C3 en C4. Omdat bij het ploegroeien het sturen wordt verdeeld onder de roeiers, wordt dit meegenomen tijdens de vervolgcursus.

De vervolgcursus wordt afgesloten met een examenmoment in een C4. Je kunt nu instromen in het inlooproeien. De instructeur zal je wegwijs maken en zorgen dat je de naam van de coördinator krijgt. Je mag je inschrijven voor toertochten die bij andere verenigingen worden verroeid.

Vervolgcursus Roeien in een C1

Tijdens de beginnerscursus heb je waarschijnlijk al een paar keer in een C1 geroeid. Je kunt meteen na de beginnerscursus les nemen in een C1 en hier examen in doen. Het verschil met de andere C-boten is dat je in een C1 zelf moet sturen.

Deze lessen worden afgesloten met een examen in de C1. Je mag met dit diploma ook roeien in een ongestuurde C2.

Als je deze cursus volgt zonder de vervolgcursus Ploegroeien te hebben gedaan, kan je niet meedoen met het inlooproeien en kan je je ook niet inschrijven voor evenementen bij andere verenigingen.

Gevorderdencursus Ploegroeien in een gladde vier

Met het diploma voor de C-boten, mag je les nemen in een nog smallere boot, de gladde vier.

Gevorderdencursus Roeien in een skiff

Van de C1 is het een kleine stap naar de skiff, een smalle boot voor één persoon.

Nieuwe leden die al kunnen roeien

Diegenen die al kunnen roeien wordt gevraagd een keer voor te roeien om te bepalen welke bevoegdheid ze krijgen en in welke boten zij zelfstandig mogen roeien. Zij kunnen ook les nemen om een extra bevoegdheid te halen b.v. om te sturen of in een C1 of skiff te mogen roeien.

 

Van alle leden wordt verwacht dat zij minstens de vervolgcursus Ploegroeien in C-boten met succes afronden.