RoeiClinics

RV De Kogge organiseert op verzoek van scholen, bedrijven, vriendengroepen, etc. graag leerzame en leuke clinics waarbij eenieder kan kennismaken met de geweldige roeisport. Een sport die supergezond is, die je tot op hoge leeftijd lekker buiten kunt uitoefenen en waar je bij onze club een leuke groep mensen treft.

Hoe ziet zo’n clinic eruit? Je krijgt uitleg over de boten en we laten je uiteraard de club helemaal zien. Voordat iedereen het water opgaat oefenen we de basisbeweging op de roeimachine oftewel ergometer. Opgeleide instructeurs wijzen je de weg zodat je geen verkeerde haal aanleert. Daarna gaan we dan het water op voor ongeveer een uur tot anderhalf uur. Een instructeur is daarbij en die stuurt de 2- of 4-persoonsboot. Afhankelijk van het weer wordt er richting Groote Vliet gevaren of richting het Egboetswater.

Na afloop lekker een kop koffie of thee uiteraard met koek. We adviseren makkelijk zittende kleding maar niet te los zodat de handvatten van de riemen niet in je te ruime trui of jas blijven hangen. Liefst smalle sportschoenen aantrekken. Dit alles kost 15 euro p.p. en wat is dat nou voor een leuke middag op het water.